De koning van het bos

5 november 2016

Het is zondag, buiten is het grijs en de regen klettert zich tegen mijn ramen aan. De druppels vormen plassen. Ik zit opgesloten in mijn huis. Ook al is het warm, vertrouwd en veilig mijn ziel hunkert naar de buitenlucht. Een drang om vrijheid te voelen, te mogen leven in het daadwerkelijk, voor mij, echte nu. In plaats daarvan zit ik achter mijn laptop een eerste blogbericht te typen voor deze website. Een eind weg schrijven lukt me al snel. Daar heeft weinig echt invloed op. Dat is iets waar mijn creatieve geest zich op los kan laten en die geest is altijd actief. De woorden vloeien meestal vanzelf door mijn handen heen naar mijn vingers en mijn vingers raken de toetsen waarbij er zinnen ontstaan. Een verhaal. Oftewel mijn blog.

Deze week was inspirerend doordat ik heb mogen voelen. Ik heb het geluk gevoeld, en dat na een wispelturige lange afwezigheid. Het werd mede veroorzaakt door de rustige aanwezigheid van de boswachter van natuurmonumenten tijdens een excursie. Hij begeleidde ons het bos in. Dieper en dieper het bos in, naar de wereld van de koning. En die koning liet zich zien. Pure spierkracht en enorm trots: het edelhert. Wat mocht ik jou bekijken, je van alle kanten fotograferen. Mijn droomserie. Eindelijk zag ik je diepe bruine ogen en mocht ik erin staren.

 

Enigszins op zijn hoede maar niet onder de indruk van mijn menselijke aanwezigheid. De bossen zijn van jou, dat weet ik, maar even was ik daar ook en mocht ik deel uitmaken van jouw wereld, jouw bos. Zelfs de zwijnen waren goed vertegenwoordigd en zo leek mijn dag toch echt op dat sprookje over dat ene magische bos. Ik heb damherten gezien, edelherten, zwijnen, hindes en geweidragers. Ik kan nu bevestigen dat de Veluwe mijn geest heeft bespeeld. Ik mocht weer dansen. Het liet mij en mijn gevoel, zien dat ik echt leef.

Nicole

2 gedachtes over “De koning van het bos

  1. Gaaf om zo je mooiste foto’s te kunnen bewonderen, ook vanwege het feit dat ik dikwijls naast je stond of in de buurt was als je ze maakte.
    Ik weet zeker dat er nog vele zullen volgen, de één nog mooier dan de ander.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s