Blauwe vlinder, mijn vlinder

Achter de wolken schijnt de zon en de zon is niet alleen maar laat ook deze kleine blauwe ster weer stralen. Dit icarusblauwtje mag weer vliegen, dansend op en neer. Hoog boven ons in de wolken of lager dan onze ogen kijken, onder ons op dat ene paarse bloempje wat hij zoekt en zachtjes kust.

Het doet me denken aan het liedje van Boudewijn de Groot, de verdronken vlinder:

“Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht.”
“Als een vlinder altijd vrij en voor het leven op de vlucht”.

Wat zou het mooi zijn om zo’n vlinder te kunnen zijn, net zoals Boudewijn zingt. Ze niet meer hoeven te zoeken, te fotograferen maar juist als een vlinder op de vlucht. Ik zou vliegen naar een wereld vol vrede, vliegen naar een plek waar de zon altijd schijnt. Met alle vlinders dansen, het eeuwige gevoel: dronken van geluk. Als een vlinder vrij…

Een stem binnen in me roept: doe toch normaal, je bent een mens van vlees en warm bloed.
Gelukkig ben ik één met de vlinder wanneer ik ze mag aanschouwen. Eén met hun leefwereld wanneer ik ze bekijk door de ogen van mijn camera. Laat mij dan gewoon op dat moment wel even een vlinder zijn. En wanneer ik wil of kan, vlucht ik toch wel weg (net zoals de vlinder).

Nicole4

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s