Bijzondere vlieger

Je hebt van die momenten waarop je stil staat, aan de grond genageld. Je gedachten zijn stil, proberen alleen te verwerken wat je daar nu ineens weer ziet. Je hart maakt een sprongetje en je hartslag schiet omhoog. Een moment waarop je iets aanschouwt wat zo bijzonder is dat zelfs je eigen ogen het niet kunnen geloven.

Deze kleine vlinder is zo bijzonder dat mijn hersenen roepen dit is niet echt, hoe kan dit zo bestaan? Zo bijzonder is deze vlieger, de kolibrie vlinder. Een vlinder vol energie die heel gestructureerd van bloem naar bloem vliegt, levend in een paradijs van kleuren. De structuur van de bewegingen geven mij rust maar mijn ogen houden haar amper bij. Zij danst minutenlang in de zon heel beheerst als een hoofdrolspeelster van haar eigen natuurfilm. Dat ze een hoofdrol vervult dat weet ze maar al te goed want zodra mijn camera verschijnt moeten we de scene wekenlang oefenen. Uiteindelijk schieten we samen de cover van onze natuurfilm.

Wat een bijzondere vlinder, een bijzondere vlieger.

Nicole

Bijzondere kolibrievlinder

Kolibrievlinder

Kolibrievlinder

 

 

Een gedachte over “Bijzondere vlieger

  1. ‘Prachtig vast gelegd. Wat een mooie vlinder. Hier heb je veel geduld voor moeten opbrengen om deze bijzonder vlinder op zo’n schitterende wijze vast te leggen gezien het feit dat zij zeer beweeglijk is en nerveus van bloem naar bloem vliegt. Alleen al het feit dat zij regelmatig in jou achtertuin is te bewonderen maakt het nog specialer bijna bevoorrecht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s