Burlende koning

De edelherten bronst. Dit weekend mocht ik daar in de vroege ochtend wederom getuige van zijn. Kroongetuige wel liefst. Het geluid van de burlende koning klinkt al kilometers ver door de bossen. Het geluid scheert langs mijn oren en ik voel het door mijn hele lijf, kippenvel. Een oergeluid wat gemaakt wordt door een oersterk beest.

Hij vecht in de vallei, in de velden voor de vrouwen (hindes). Hij staat daar alleen, te midden van het natte veld. Hij staat te schreeuwen, volle borst vooruit maar trekt geen enkele vrouw aan. De groepen die voorbij lopen zijn al bezet. Zij hebben hun koning al gekozen. De prins reageert direct en rent achter de groep aan. Het mannetje van die groep heeft geen zin in weer een confrontatie en rent direct met zijn vrouwen mee het bos in. Hij staat daar nog steeds midden op dat veld, trotseert net als ons de regen en de kou. De bronst van de edelherten is ongelofelijk fascinerend om te zien. Mijn ziel is weer gevoed.

Uiteindelijk besluiten we te gaan en laten we deze jonge prins achter op het veld. Mogelijk wordt hij nog koning, zo niet dan blijft hij voor mij in ieder geval een mooie prins.

De foto’s onder tonen de prins in de vallei. Heel even kwam hij dichterbij maar door het donkere weer is een scherpe foto niet helemaal gelukt. De dames poseerde wel voor de camera.

Nicole

Een gedachte over “Burlende koning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s