Kleurenkracht

Twee winters terug, in 2015, verscheen er voor het eerst een IJsvogel (vrouwtje) in mijn tuin. Dagelijks, wel meerdere keren per dag, vissend vanaf mijn palen op het steiger. Met haar kleuren hielp zij mij toen door een hele donkere en zwarte wereld heen. Door haar te bestuderen, haar gedrag, haar ritme, gaf het mij ergens de kracht van het leven en de vechtlust om door te blijven gaan.

Een aantal dagen geleden heb ik een visplek voor de IJsvogel gecreëerd in de hoop dat ze weer naar mijn tuin zou komen. Twee dagen na het plaatsen van de visplek had ik al bezoek! Dit keer van een mannetje, misschien wel haar partner geweest of misschien zelfs wel haar eigen zoon.

Als 11 jarige droomde ik intens van het zien van de IJsvogel. Het was mijn favoriete vogel, toen al en nu alleen maar meer. Als 11 jarige kon ik natuurlijk nooit geloven dat ik nu een tuin heb met IJsvogels. Zo komt een kinderdroom uit en is de IJsvogel voor mij meer dan een vogel, geen kleurenpracht maar kleurenkracht.

Deze foto’s zijn genomen vanuit de bovenverdieping (05-11) terwijl het regende. Volgende stap gaat weer worden: het bouwen van een schuilhut. Zo heb ik vorig jaar al een close up kunnen schieten van dit hele schuwe vogeltje. Meer foto’s volgen dus vast en zeker.

-Voor Els, kleurenkracht-

Nicole

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s