Winter in Nederland

Ieder jaar laait de discussie op over het wel of niet bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Een discussie die zinloos is. Wie een beetje verstand heeft van de Nederlandse natuur weet dat de Oostvaardersplassen aangelegd is. De grote grazers zijn in dat gebied geplaatst maar het gebied is onder extreme winterse omstandigheden totaal niet geschikt voor de grote grazers. Van origine hebben zij daar namelijk nooit geleefd en kunnen daar ook niet overleven. Zij ondergaan een hongerdood omdat er onvoldoende natuurlijk voedsel is en zij voor de extreme kou geen schuilplekken hebben (open vlaktes). De Oostvaardersplassen is een prachtig stukje natuur maar compleet aangelegd en in alle omstandigheden onder controle van de mens. De mens zal het dier dus een handje moeten helpen, zij kozen voor deze plek dus zal je ook je verantwoording moeten nemen. Mensen die roepen dat het de natuur is, sterven van de kou en honger, die zouden zich wat meer moeten verdiepen in de natuur in Nederland. Dat wat natuurlijk is en wat niet.

Een aantal foto’s van vanochtend staan hieronder. Klikken voor grotere afbeelding.

Nicole

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s