Bijzonder plekje

Dit gebied, wat hoofdzakelijk bestaat uit dorpen en polders, trekt regelmatig zeldzame vogels aan. Vandaag ontmoette ik de ‘geoorde fuut’. Een zeldzame tot schaarse verschijning. Een verschijning die zeker sporen achterlaat want wat een bijzondere fuut is dit. De gele pluimen (vandaar de naam) bij zijn oren zijn magnifiek. Al pronkend zwemt hij heen en weer. Tot een nog grotere verbazing zie ik samen met mijn mede vogelaar dat het om zes exemplaren gaat. Nu maar hopen dat ze hier gaan broeden.

De afgelopen weken kwamen er nog meer zeldzame vogels voorbij voor mijn lens, onder andere het Bokje en meerdere Koereigers. Voor mij rest te zeggen: wat een bijzonder plekje is dit toch en wat ben ik dankbaar dat ik hier woon.

De foto is gemaakt met een 300 mm lens en daarvan is een uitsnede gemaakt. Deze waarneming vraagt om een vervolgafspraak met mijn extreme / loodzware 600 mm lens. De vervolg date met de geoorde fuut zal even moeten wachten tot het weekend. Wellicht worden we dan wel een nieuw setje.

Ik ben getipt dat de IJsvogel enkele honderden meters bij me vandaan is gesignaleerd, helaas blijft het bij mij achter akelig en vervelend stil. Dank voor de tipgever, voor alles en vooral voor je steun.

Nicole

Geoorde fuut

2 gedachtes over “Bijzonder plekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s