Bijzondere vlinder

Ze zijn er weer, de oranjetipjes. Een vlinder die alleen in de maanden april en mei vliegt. Één generatie maar. Wat het dit jaar extra bijzonder maakt is dat deze vlinders duidelijk vooruitgang hebben geboekt: er vliegen er veel meer in mijn eigen tel gebied! Dat is een mooie ontwikkeling en het lijkt mede te komen doordat de waardplanten meer kans krijgen en minder snel weggemaaid worden. Het mannetje heeft oranje vleugelpunten. Het vrouwtje lijkt aan de bovenzijde veel op een klein koolwitje/geaderd witje maar wanneer ze haar vleugels dicht heeft zie je hoe bewerkt ze zijn. Hieronder wat foto’s van het mannetje (21-04-18 genomen).

-Nicole-

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s