Het landkaartje

Ze zijn er weer, vlinders. Vlak voor me vliegt een klein oranje achtig gekleurd vlindertje druk op en neer. Op zoek naar fluitenkruid. Het is de voorjaarsgeneratie van het landkaartje. Nu gehuld in een zwart met oranje jasje, de volgende generatie later deze zomer is meer van het zwart wit. Ik blijf het bijzonder vinden dat deze soort wisselt in kleuren. Dit is altijd een vlinder die ik graag op de foto zet.

Vlak voor me gaat ze zitten, opent en sluit haar vleugels rustig. Ze laat me haar kaart zien, de tekeningen op haar lijf. Ze toont me de weg. Zelf heeft ze geen landkaartje nodig, niet in de letterlijke zin maar wel een landkaartje partner. Dat is haar weg. Ze spreidt haar vleugels nogmaals en zegt me gedag. Ik sta op en vervolg mijn weg.

Foto’s vergroten, kun jij de kaart nu ook lezen? Zie je de weg en waar gaat hij heen?

Nicole

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s