Zeldzame koningin

Niet iedereen weet dat deze wekenlange hitte slecht is voor vlinders. Door het aantal zonuren vliegt de vlinder zich letterlijk eerder dood omdat hij te energiek is. De aanhoudende warmte zorgt echter ook voor bijzondere waarnemingen. Zo zag ik twee weken geleden tijdens de standaard vlindertel route plots een zeer zeldzame koninginnepage voorbij vliegen. Een paradijselijk uitziende vlinder. Ik ging uit m´n dak en probeerde er nog even achteraan te rennen maar tevergeefs. Zo´n waarneming is echt heel uniek voor dit gebied, later bleek ook dat ik de eerste waarneming weer had sinds 2015.

In de dagen daarna ging de vlinder zich soort van vestigen in een stuk natuurgebied een aantal dorpen verderop. Mensen kregen er al snel hoogte van en kwamen massaal op de vlinder af. Om de vlinder te beschermen was de oproep in de HW werkgroepen: vervaag je waarnemingen op waarneming.nl. Ik ben zelf ook nog een keer wezen kijken en kon in ieder geval twee vlugge foto´s scoren van deze hyperactieve maar zéér zéér bijzondere vlinder. Het ziet er naar uit dat de vlinder voorlopig blijft hangen in deze regio. Nu maar hopen dat er eitjes worden gelegd en we deze geweldige vlinder mogen houden.

Hieronder twee foto’s. Foto twee is in vlucht genomen want ze vloog direct weer weg.

Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s