Vlinderkoningin van Nederland

Uit mijn eerdere foto’s van de rupsen van de Koninginnepage’s kwam een tweede generatie voort. De locatie van de pages wordt wederom zoveel mogelijk geheim gehouden en dat is met een belangrijk en gezamenlijk doel: de vlinders beschermen tegen o.a. natuurfotografen die hun foto’s zodanig manipuleren en de vlinder uit hun slaapplek trekt, ze nat spuit om vervolgens de perfecte zon/dauw foto te creëren. Walgelijk en misselijkmakend. Maar het gebeurt. De drie fotografen zijn inmiddels bekend bij de werkgroepen van HWL. Zij zijn aangesproken op hun gedrag. Eén van hun foto’s wist uit te lekken naar de Vlinderstichting en werd daar gepost. Maar daar heb ik zelf een stokje voor gestoken. Ik doe vrijwilligers werk voor de Vlinderstichting en lever ook foto’s aan die gebruikt worden voor allerlei doeleinden. De foto van de fotograaf is verwijderd en deze man hoeft ook geen foto’s meer aan te leveren. Eigen schuld dikke bult. Het gaat hier ook nog eens om een zeer zeldzame vlinder, hoe kun je toch zulk gedrag vertonen?

Dat je puur natuur kan genieten van de Koninginnepage (alle vlinders en dieren!) en dus ook puur in eigen omgeving, zonder met één vinger aan de vlinders te zitten, wil ik graag laten zien in mijn foto’s hieronder. Deze foto’s zijn in twee avonden geschoten. Met geduld wachten tot de pages hun slaapplek zoeken, dan voorzichtig dichterbij sluipen en schieten maar. Wat is er niet mooier dan fotograferen in de volledige en pure natuur? En ook nog eens samen met andere eerlijke en oprechte fotografen. Een momentje van geluk. Deze vlinder is oprecht de koningin van Nederland, de koningin van de vlinders.

Even klikken op de foto’s voor het beste resultaat.

Nicole

 

 

2 gedachtes over “Vlinderkoningin van Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s