Een klokje in bloei

Mijn favoriete voorjaarsbloemetjes, sneeuwklokjes. Hun witte lampen kopjes hangend naar beneden, het wit schittert in de lentezon en het frisse groen valt meteen op. Kijk ze staan daar met elkaar. Mijn klokje staat het verste van de groep vandaan. Ze voelt zich volgens mij juist energiek en staat pal voor de groep met haar klokje vooruit. Maar de vochtige vroege ochtend dauw gaf haar druppels die nog altijd blijven hangen. Alsof ze blijven plakken, blijven kleven en me willen vertellen dat dit klokje wel blij is met alles maar de groep achter zich mist. Een eenzaam sneeuwklokje. Ik kijk haar aan door de zoeker van mijn lens en schiet wat foto’s. Wanneer ik weg wil lopen zie ik dat ze enkele druppels laat vallen. Ik besluit te blijven zitten, zo zijn we allebei niet alleen en mag ik blijven kijken naar dit klokje in bloei.

Nicole

 

 

Een gedachte over “Een klokje in bloei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s