Ontmoet: Elmo en Rozie

Ondanks hun buitenaards-achtige verschijning maken ze op mij juist een vriendelijke en zeer fascinerende indruk. Alsof ze lachen naar me. Wanneer ik beweeg, bewegen hun ogen en kopjes met me mee. Ze volgen me in mijn bewegingen en blijven maar naar me lachen. Elmo is een Hierodula membranacea bidsprinkhaan, oftewel een van origine Aziatische (erg grote) bidsprinkhaan. Toen ik Elmo kocht was hij amper 3 cm en inmiddels gaat hij, na vandaag weer vervelt te zijn, naar de 7 a 8 cm. Bijna volwassen dus.

Rozie is een Hymenopus coronatus bidsprinkhaan, oftewel een orchidee bidsprinkhaan. Rozie is niet zo voor het geluk geboren en tijdens haar vorige vervelling gevallen. Hierdoor is één van haar voorpoten (het belangrijkste roofwapen), verkeerd vast gegroeid. Dat kan mogelijk nog goed komen bij een volgende vervelling maar tot die tijd voer ik haar twee a drie maal per week zelf kleine vliegjes. Zo blijft ze leven en lijdt ze niet. Voor haar blijft het nog even afwachten.

Wat moet je met bidsprinkhanen? Tja, alles in de natuur en dierenwereld fascineert me. Zo ook deze wezens. Ik vind het geweldig om naar ze te kijken en door mijn lens heen worden me details helder die me alleen maar meer fascineren. Het zijn kleine buitenaards-achtige wezens, voor mij vriendelijk en fotogeniek. Iedere vervelling is weer spannend en geweldig om te zien hoe ze dan weer gegroeid zijn. Ik zet ze graag op de foto en vind het geweldig hun gedrag te bestuderen. Foto 1 t/m 3: Elmo. Foto 4: Rozie.

Even klikken op de foto’s voor een grotere versie.

Nicole

2 gedachtes over “Ontmoet: Elmo en Rozie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s