Stedelijke liefde

Hoog in hun toren, uitkijkend over de stedelijke skyline met iedere paar minuten een langsrazende trein. Je kunt het je haast niet indenken. Het moet wel, dit is stedelijke liefde, ook dit is natuur. Je vindt ze niet in mijn polderlandschappen. Je vindt ze niet in de pure natuur maar wel wanneer je in een stad loopt en plots omhoog kijkt omdat je schrikt van het gedonder van een trein die snel passeert. Witte statige gedaantes. Man ooievaar houdt zijn geliefde vrouw goed in de gaten. Het nest is groot en stevig. Hij kijkt trots om zich heen terwijl zij haar verenkleed poetst. Wanneer er weer een trein passeert gaan ze ongestoord verder. Zij weten een afschuwelijke plek mooi te maken. Dit is oprecht een hele mooie stedelijke liefde.

Nicole

Een gedachte over “Stedelijke liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s