Klein avondrood

Ik doe voor het tweede jaar mee aan nachtvlinderonderzoek voor de Vlinderstichting. Je plaatst s’avonds een speciale nachtvlinder val met speciale lampen, registreert alle weersomstandigheden en gaat in de vroege ochtend checken wat er in zit. Iedere vlinder leg je vast en determineer je op naam. Soms een hele puzzel en best een klus als je gemiddeld 15 tot 20 vlinders in je val hebt zitten. Sommige vlinders zijn soms al erg afgevlogen en moeilijk te herkennen. Na het fotograferen worden de vlinders voorzichtig vrij gelaten. Vorige week had ik het klein avondrood ertussen zitten (zie foto). Deze vlinder is een echte duinvlinder en komt niet direct in onze regio voor. Dit is de eerste waarneming ooit in dit gebied.

Daarnaast had ik een drievlekspanner. Een zeer zeldzame vlinder die alleen in het Oosten gevonden word. Voor de vlinderwerkgroep in deze regio was het dan ook reden voor een vreugdedansje.

Onder: klein avondrood in tuin.

NicoleDSC_2628-5

Een gedachte over “Klein avondrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s