Koninginnepage

Afgelopen dinsdagavond zag ik terwijl ik naar buiten liep tot mijn grote verbazing de Koninginnepage op één van mijn vlinderstruiken zitten. Er ging een blij knopje aan, een knopje wat vaak moeilijk te vinden is.

Deze vlinder soort is w.s. de mooiste vlindersoort die we hebben in NL, daarnaast blijft hij in dit gebied heel zeldzaam. Er vliegen er misschien in dit gedeelte van het land maximaal 5 tot 10 rond. En 1 daarvan besloot in mijn tuin te gaan zitten. Hoe is het toch mogelijk. Veel vlinders zijn opgelucht dat de hitte er op zit (voor nu), gemiddeld heb ik 30 vlinders in mijn tuin die hier de hele dag door brengen. Als ik buiten ben dan vliegen ze om me heen, gaan op me zitten wanneer de zon gaat zakken. Het kan ook niet anders, mijn tuin is een walhalla voor vlinders.

De nationale tuinvlinder telling was schrikbarend gehalveerd ten opzichte van vorig jaar. Hoe zou een wereld zonder vlinders eruit zien? Nog minder kleur? Waar gaat het heen?

Deze Koninginnepage, koningin van de vlinders is dan ook voor Siebe, die ik afgelopen vrijdag in heb moeten laten slapen. Vlieg maar, naar je harig grijs zonnetje Sunny.

Nicole

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s